en ontvang gratis 'tips en artikelen over netwerkender werken in de publieke sector'

Inspiratie in actie

@muur_Marije-18

Zoek je inspiratie of wil je je collega’s meenemen in de ontwikkelingen in de netwerksamenleving? Ik kan een verhaal (met veel interactie ūüôā ) houden voor teams van ambtenaren, in gemeenteraden maar ook voor groepen griffiers en gemeentesecretarissen over de thema’s die raken aan de doe-democratie, overheidsparticipatie, politieke sturing in de netwerksamenleving en nieuwe vormen voor publieke gesprekken.
Artikelen hierover schrijf ik veel en als je wilt, doe ik dat ook in opdracht.

Meebouwer aan nieuwe netwerken

Ik denk¬† met jou, je team of je hele organisatie mee over nieuwe manieren van samenwerken, en nieuwe vormen om dat in te gieten. Vaak graven we eerst wat dieper dan je gewend bent om erachter te komen waarom je in je eentje niet verder lijkt te komen ūüôā Ik help je met een goede strategie om direct effectief aan de slag te gaan als netwerkpartner.

Actieonderzoek

‘Hoe kunnen we..?’ is een prima startvraag als je merkt dat je vaste routines¬†niet meer zo goed werken¬†als vroeger. Als je dan maar niet blijft hangen in papier. ¬†Of in je eigen kringetje van vertrouwelingen. Met jou, je team en je stakeholders gaan¬†we¬†actieonderzoek doen. Niet alleen denken, maar ook doen. Doenken dus.

Razendsnelle projectprikkel

Loop je vast in een project waarbij je te maken hebt met verschillende netwerken en belangen? Of wil je goed beslagen ten ijs? Dan kun je mij ook vragen om een razensnel advies of een projectprikkel, waarin we in een of meer sessies scherpe keuzes maken en nieuwe tactieken bedenken. Dat kan ook per Skype of telefoon!

Training voor het echte werk

Wil je als ambtenaar, met name bij gemeenten, vanuit overheidsparticipatie: aansluiten bij de goede initiatieven uit de samenleving en die initiatiefnemers ondersteunen. Maar weet je niet hoe je moet beginnen? Op www.effectieveoverheidspartipatie.nl kun je van start.

Ik doe bijna niets alleen!

Ik werk veel samen met andere experts, bijvoorbeeld

  • met Carola de Vree werk ik samen omdat zij al tien jaar gezaghebbend is in ‘Factor C’, communicatie in het hart van beleid – Publiec
  • Bas Dopheide en ik zijn d√© combinatie om niet alleen¬†te praten, maar ook ter plekke te w√©rken aan nieuwe inzichten over rol, taak en waarde in het werk
  • met Birgit Oelkers geef ik trainingen overheidsparticipatie die vonken – Plan en aanpak
  • met Marenthe de Bruijne doe ik dat ook, zij is expert in lenig denken¬† – CreaSense en De Innovatiewerkplaats
  • met Renata Verloop onderzoek en ondersteun ik de nieuwe communicatieprofessional – Webmanagement
  • met onder meer Frans Soeterbroek – De Ruimtemaker en Rinske van Noortwijk – Greenwish – maak ik De Caleidoscoop

Ik ben als docent erkend door het Centraal Register Kortdurend Beroepsonderwijs en werk voor erkende onderwijsaanbieders als Publiec,  www.jsconsultancy.nl en www.pblq.nl.

———

Verder nog leuk

In 2002 was ik de eerste politicus in Nederland met een weblog; de relatie tussen interactie en vertrouwen in de instituties heeft me sindsdien niet meer losgelaten.

In mijn vrije tijd was ik vijf jaar bestuurslid van Stadslab Leiden, een netwerk van ruim negenhonderd Leidse burgers die gevraagd of ongevraagd in een los-vast verband, en onbezoldigd, projecten doen die Leiden slimmer en creatiever maken.

Ik ben de mede-initiatiefnemer van 100×100, een groep van ruim 100 betrokken¬†Nederlanders die in hun eigen gemeente, onbezoldigd, onderzochten¬†hoe het gesteld is met de ruimte voor maatschappelijk initiatief en netwerkdemocratie.

@muur_Marije-13

En lest best: ik vind het geweldig dat ik de moeder ben van Lina (11), Rosan (8) en Bo (4) en ik ben de gelukkige vrouw van Tijn (vooral als hij me ’s ochtends koffie brengt).