Welkom!

5 maart 2010

Last post

Nou zat Karlijn de hele avond tijdens de afscheidschat te wachten op tranen, krijg ik toch pas nu, nu iedereen weg is en de chat is afgelopen, een brok in mijn keel!

Ik had me natuurlijk voorgenomen om allerlei overzichtjes te maken over het blog, maar leuker is het om het hele blog gewoon eens te lezen. Het is slechts 800 pagina's, dus dat doet u zo. Hier een pdf (let op 17 mb...)

Ik heb net in de live chat gepraat met Blom die in het echt Wim Koevoet heet. Blom was altijd al een erg bijzondere reageerder, maar toen ik er niet eens zo heel lang geleden achter kwam dat achter het zich als vrouw voordoend pseudoniem de (inmiddels al lang oud-) journalist van het Leidsch Dagblad bevond, werd het nog bijzonderder. In de chat vraag ik waarom hij voor een pseudoniem koos. Maar ook komen andere vast reageerders als Jonny, Albert en Roelof langs. En Robbert, dank zij wie ik in de politiek zit. Wilmar, die nu in Canada woont maar mij in 2001 belde met de mededeling dat ik op plek 9 stond. En Matthias, die mij in 2002 op de mogelijkheid van weblogs wees. Marc, die snapt hoe sociaal en social media samenkomen. En Karlijn, de beste webmaster van het westelijk halfrond. En op de valreep zorgen we nog voor een nieuw PvdA-lid.

Op het blog zijn altijd veel mensen onder pseudoniem actief geweest, maar ik heb dat nooit als belemmering ervaren voor echte gesprekken met echte mensen. Bijna 2.000 gesprekken met meer dan 20.000 reacties.

Acht jaar. In de raad belanden, afstuderen, een dochter krijgen, lijsttrekker zijn, fractievoorzitter zijn, nog een dochter krijgen, raadslid zijn, lijstduwer zijn. Zo terugkijkend is het zo gepiept. Wat een leerzame, geweldige tijd heb ik hier en in de gemeenteraad gehad.

Wat zal ik jullie missen!

Dat was het dan.

De reactiepanelen blijven open tot in 2020!

Marije van den Berg | 4 reacties |

4 maart 2010

Afscheidschat

Hieronder ga ik de komende uren live chatten als afscheid van het blog. Oude en nieuwe gasten van harte welkom! Op www.leiden.pvda.nl zitten we in een live chat!

Download het weblog als PDF (LET OP: 17MB)

 

Marije van den Berg | 26 reacties |

4 maart 2010

THE FINAL COUNTDOWN

Vanavond vanaf 20:30 ben ik hier op het weblog aanwezig. Om herinneringen op te halen, live te chatten met oude en nieuwe vaste gasten en zo nu en dan een statistiekje op te lepelen,

U bent natuurlijk ook van harte welkom!

Marije van den Berg | 1 reactie |

4 maart 2010

Bedankt voor uw stem!

Vanavond wat uitgebreider aanwezig, nu tussen de werkbedrijven door: alle Leidenaars die op de PvdA stemden (en dat zijn er gelukkig nog steeds ontzettend veel!) hartelijk dank. We gaan er iets goeds mee doen.

En alle 98 mensen (!) die mij een persoonlijke stem gaven: ik ben daar zeer vereerd mee! Een prachtige afsluiter, dank, dank, dank.

Marije van den Berg | 0 reacties |

3 maart 2010

Lekker stemmen!

Vanochtend na twee uur flyeren met kouwe klauwe het rode potlood gehanteerd en op Roelof gestemd.

Nu nagelbijten en langzaam afscheid nemen. Maar nog niet vandaag. Morgen is mijn laatste blogdag. Dan kijk ik terug op vandaag en op de afgelopen acht jaar. Snif!

Marije van den Berg | 10 reacties |

2 maart 2010

Een mooie laatste dag

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, PvdA ik blijf je trouw :)

Marije van den Berg | 6 reacties |

1 maart 2010

Naar school

En dan nu snel Lina naar school brengen, Rosan met oma meegeven en op weg naar het Bona voor een gastles over lokale verkiezingen. Leuk!

Marije van den Berg | 7 reacties |

1 maart 2010

Bedreiging en de lol van het werk

Vanochtend in Trouw een kort artikel over bedreigingen van raadsleden. Ik word daarin geciteerd over een incident uit 2002. Dat is, hoewel ontzettend vervelend, natuurlijk gelukkig al wel een tijd geleden. Vorige week stond ik ook al in Trouw (om heel andere reden een goede krant, trouwens, neem gerust een abonnement) Daarin gaat het onder meer over de manier waarop je als gemeenteraadslid, bijvoorbeeld via internet, in contact kunt komen met betrokken burgers waar je wat van kunt opsteken als raadslid. Ik noem daar deze discussie (waar ik zelf niet aan deelnam door vakantie, maar die ik wel op mijn mobieltje heb zitten meelezen, natuurlijk). En ik ken nog een boel andere gesprekken hier waar ik met veel plezier en inspiratie op terugkijk.

Dus ja, er is wel eens sprake van de minder leuke dingen van het vak. En zoals ik in Trouw ook al zeg: ik wil bedreiging niet bagatelliseren. Maar gelukkig is er veel meer moois waar ik op kan terugkijken als gemeenteraadslid van onze mooie stad.

Ik hoop dus niet dat onze aankomende fractieleden, en trouwens alle raadsleden, nu met enig wantrouwen aan hun eervolle taak beginnen. Want dat is gelukkig nergens voor nodig. Burgers zijn over het algemeen schattebouten :)  

 

Marije van den Berg | 6 reacties |

28 februari 2010

Oostvlietpoldergesprekken

Gisteren van 12 tot 16 op de Haarlemmerstraat gestaan. Veel gesprekken gingen over ons standpunt over de Oostvlietpolder. Opvallend dat weinig mensen maar weten dat slechts 20% van die polder bestemd is voor bedrijventerrein (daar hadden wij misschien ook wat harder op moeten roeptoeteren?) en dat de rest van het groen beter en beter toegankelijk wordt gemaakt.

Maar goed, als je voor een volledig met rust laten van de huidige Oostvlietpolder bent, dan moet je inderdaad niet bij de PvdA zijn. Wij hebben de afweging gemaakt dat het voor Leiden nodig is om ook ruimte te maken, te houden, voor ambachtelijk werk dat je niet achter een bureau doet. We hebben die banen nodig, ook om ons te wapenen tegen de bezuinigingen vanuit het Rijk (lees ook meer op www.leiden.pvda.nl/ondernemers).

Fijn was het dan wel om vanochtend na de zwemles van Lina één van die kritische mensen van zaterdagmiddag tegen te komen en te horen: ik kies voor jullie, hoor!

Marije van den Berg | 0 reacties |

26 februari 2010

Wat een slechte timing

Toen ik vorig jaar een weekje weg met gezin en schoonfamilie plande, had ik niet kunnen vermoeden dat dat zo'n slechte timing zou hebben. Want dat die campagne zonder mijn fysieke aanwezigheid ook wel doorgaat (wat een fijn actie, toch, met die ondernemers?) is natuurlijk logisch met zo'n grote actieve club. Maar dat het kabinet zou vallen op de eerste vakantiedag...

Nu ja, ook zonder krant en weinig tv kon ik via de mobiele telefoon nog voldoende meebeleven. En een keertje live Pauw & Witteman kijken in plaats van met Uitzending gemist was in deze tijd ook wel feestelijk.

Maar hoe dan ook: ik ben er weer. Uitgerust en wel voor de laatste loodjes van de gemeenteraadscampagne en dan natuurlijk de 'doorstart' naar de landelijke campagne!

En nee, het gaat me niet lukken om voor die tijd een landelijke "Roos" in elkaar te zetten. Maar flyeren dat kan ik goed! Tot morgen op straat! 

Marije van den Berg | 11 reacties |

Volgende

 

:: sinds maart 2002 ::

 

Het eerste weblog van een politicus in Nederland

 

 

“Politics is far too important a matter to be left merely to politicians.”

Remco Campert